Jak vytvořit smysluplný profil zesnulého: Tipy a rady

Jak vytvořit smysluplný profil zesnulého: Tipy a rady

QR kódy na hrobech se stávají běžnou součástí hřbitovní kultury, zpřístupňují informace o zesnulém a udržují jeho památku živou. Ale jak vytvořit profil, který si každý zájemce přečte se zájmem? Připravili jsme pro vás praktické tipy a rady.

Nejdříve shromážděte potřebné informace

  • Jméno a životní data: Základní informace o zesnulém – jméno, datum narození a úmrtí – jsou nezbytné.
  • Místo a životní cesta: Odkud zesnulý pocházel a jaká byla jeho životní cesta? Zmínka o městě, kde žil, jeho profesi, zájmech a koníčcích pomůže vykreslit jeho osobnost.
  • Rodina a blízcí: Zahrňte jména manžela/manželky, partnera/partnerky, dětí, sourozenců a dalších blízkých lidí, kteří hráli důležitou roli v jeho životě.
  • Příběhy a anekdoty: Sdílejte poutavé příběhy a anekdoty, které charakterizují osobnost zesnulého a jeho životní přístup. Mohou to být zábavné historky, inspirativní momenty či ukázky jeho laskavosti a štědrosti.

Doplňte profil o vizuální materiál

  • Obrázek zesnulého: Vyberte fotografii, která zachycuje zesnulého v jeho nejlepším světle a odráží jeho osobnost.
  • Fotografie ze života: Vytvořte koláž fotografií z různých etap jeho života, ať už z dětství, mládí, rodinných oslav, cest nebo zájmů.
  • Videa: Pokud existují, přidejte videa z důležitých životních událostí, ale i z posledního rozloučení. Vítaná jsou také krátká videa se vzpomínkami rodiny a přátel.

Zvažte další možnosti

  • Citáty a myšlenky: Pokud zesnulý zanechal nějaké inspirativní citáty, básně nebo jiné texty, obohaťte o ně profil.
  • Odkaz na webovou stránku: Existuje-li web věnovaný zesnulému, uveďte na něj odkaz. Může obsahovat podrobnější biografii, fotogalerii, vzpomínky blízkých i online kondolenční knihu.
  • Interaktivní prvky: Lze také přidat mapu s oblíbenými místy zesnulého, časovou osu jeho života a další zajímavosti.

Stručný průvodce tvorbou profilu na Relicodes

Pokud máte jasno, přistupte k samotnému vytvoření QR kódu pomocí našeho průvodce, který vás provede 5 fázemi.

1.      Po zakoupení a úhradě služby vám zašleme e-mailem jednoduchý online formulář.

2.      Vyplňte formulář s informacemi o zesnulém, včetně stručného životopisu, fotografií a videí (až 15 fotografií a 5 videí v maximální kvalitě 4K, délka videa do 10 minut). Ujistěte se, že obsah profilu je vhodný pro všechny věkové kategorie. Pište srozumitelně a čtivě. Buďte kreativní a vyjádřete osobnost zesnulého. Po vyplnění formulář odešlete.

3.      Po přijetí formuláře sestavíme časově neomezený osobní profil zesnulého a zašleme vám QR kód i URL adresu, které na něj odkazují. Pokud nemáte v psaní jistotu, připravíme vám dle základních informací životopis bezplatně na míru.

4.      QR kód nalepte na náhrobek, pomník nebo jiný dobře viditelný předmět na hrobě. Sdílejte ho také s rodinou a přáteli, eventuálně na sociálních sítích či webových stránkách.

5.      Budete-li chtít profil zesnulého v budoucnosti jakkoli upravit, kontaktujte nás na e-mailové adrese info@relicodes.cz.

Při tom všem mějte na paměti, že neexistuje jednoznačný postup, jak vytvořit profil zesnulého. Důležité je, aby odrážel jeho život a odkaz způsobem, který má pro vás a vaše blízké význam.

Zpět na blog